• Stucadoorsbedrijf Lambrechts v.o.f.
  • Stucadoorsbedrijf Lambrechts v.o.f.
  • Stucadoorsbedrijf Lambrechts v.o.f.
  • Stucadoorsbedrijf Lambrechts v.o.f.

Diensten

Wij hebben ons gespecialiseerd in verschillende diensten. Dit alles om de beste kwaliteit te leveren en zo efficiënt mogelijk te werken. Hieronder kunt u alles lezen over onze diensten. Mocht u hierna toch nog vragen hebben, aarzel niet om contact op te nemen.

Buitengevels

Buitengevels

Buitenwerk kan worden beschreven als het buitenom stucadoren van  huizen en gebouwen. Dit kan met verschillende soorten afwerking, Momenteel worden er veel nieuwe materialen ontwikkeld voor allerlei doeleinden als bijvoorbeeld het verhogen van waterbestendigheid. Een andere veel voorkomde afwerking is  het isoleren van de woning. Dit noemen wij thermische gevelisolatie. Hierbij worden er piepschuim platen aangebracht, waarbij de dikte van deze platen  afhankelijk is van de nodige isolatie waarde. Deze platen worden na het bevestigen ingebed met wapeningsgaas waarna de gevel afgewerkt wordt met spachtelputz.

Cementgebonden pleisters

Cementgebonden pleisters

Cementgebonden pleisters van zand en cement zijn zeer hard en vochtregulerend. Het is daarom een ideale oplossing in situaties waar vocht een rol speelt. Cementgebonden ondergrond is ideaal om op te tegelen. Meer informatie? Bel ons gerust op!

Dik pleisterwerk behang of schilderklaar

Dik pleisterwerk behang of schilderklaar

Raapwerk staat voor het haaks en te lood maken van ruwe (gemetselde) wanden en plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gips of mortel. Een raapwerklaag is tussen 7 millimeter en 5 centimeter dik. In sommige gevallen nog dikker, dan wordt er een meerlaags systeem toegepast. Haaks en te lood stucadoren is nodig zodat een keuken of een badkuip naadloos aansluit.


Welke afwerking?

Als een wand niet betegeld gaat worden wordt een raaplaag afgewerkt met pleisterwerk. Dit houdt in dat wanneer de wand eenmaal droog is, gesausd kan worden. De wand wordt dus zeer glad opgeleverd. Wordt een wand betegeld? Dan wordt de raaplaag niet glad afgewerkt, maar met opzet grof gelaten, zodat tegels goed hechten op de raaplaag. Wilt u tot een bepaalde hoogte betegelen? Dit kan! Dan wordt de onderkant grof en de bovenkant glad afgewerkt. Een goede raaplaag is onmisbaar in elke badkamer, keuken of toilet om tot een goed eindresultaat te komen van uw verbouwing.

 

Dun pleisterwerkbehang of schilderklaar

Dun pleisterwerkbehang of schilderklaar

Pleisterwerk is een zeer strakke afwerking van een wand of plafond. Dat bestaat uit een enkellaags systeem van hand en hechtgips. Dit wordt ook wel glad stucwerk genoemd. Pleisterwerk kan toegepast worden waar een goede draagkrachtige ondergrond aanwezig is. Pleisterwerk moet als het droog is, gesausd worden met een goed texsysteem, dit om de egale, strakke afwerking te verwezenlijken die u wenst. Ook vanuit praktisch oogpunt, het is dan beter bestand tegen stoten en waterafstotend, dus afneembaar. Stucadoorsbedrijf Lambrechts kan ook deze afwerking tot in perfectie voor u realiseren. Indien u behang of een sierpleister als afwerking wenst hoeven de wanden niet gesausd te worden.


Wanneer pleisterwerk?

Houdt u van strakke wanden en een nette, frisse aanblik van uw woonkamer of andere ruimtes? Dan is pleisterwerk het juiste product voor u! Glad pleisterwerk geeft wanden en plafonds allure. Het vakmanschap staat garant voor een spiegelgladde muur of plafond.

Lijstwerk

Lijstwerk

Door middel van het aanbrengen van lijstwerk en/of ornamenten zal het sfeereffect volledig in uw huis komen, wat voor huis u ook heeft. In een nieuwe woning kunt u voor strak lijstwerk kiezen. In de wat oudere woningen kan een sierlijst worden toegepast. Daarnaast zijn er andere versieringen zoals ornamenten, consoles, schouwen, spiegels en rozetten.. Het aanbrengen van lijsten en ornamenten gebeurt met uiterste precisie. Het is dan ook belangrijk dat dit door een vakkundig persoon gebeurt.. stucadoorsbedrijflamberchts kan u altijd een advies geven over de mogelijkheden en wat er past in uw huis.

Schuurwerk

Schuurwerk

Schuurwerk heeft een lichtkorrelige structuur en wordt afgewerkt door slagen, ook wel vlammen genoemd. Het behoort tot het traditionele vakwerk van de stucadoor en is bijna in elk interieur toe te passen. Het kan een ideale afwerking zijn van een badkamerplafond of boven tegels zeker als er door omstandigheden niet goed geventileerd kan worden. Dit komt omdat het vochtregulerend werkt.

Schuurwerk is een keus om goed over na te denken. Het is erg mooi, maar ook gevoelig. Het is een keus die je maakt voor de uitstraling. Wel is het minder praktisch dan bijvoorbeeld pleisterwerk. Dit omdat schuurwerk niet schoongemaakt kan worden en als het beschadigd is zeer moeilijk onzichtbaar is te repareren. Dus wanneer u rookt in huis... Niet doen! Schuurwerk verliest namelijk zijn mooie vlam wanneer het gesausd is. Ook wanneer er kinderen in huis zijn is het niet aan te bevelen op wanden i.v.m. beschadigingen die niet mooi te repareren zijn.

Wanneer u zoekt naar een chique uitstraling van uw huis of kantoor is schuurwerk een hele mooie afwerking voor wand of plafond.

Sierpleisters

Sierpleisters

Wilt u een gezellige, warme sfeer in huis creëren en ook de voordelen hebben van een ijzersterke afwerking? Dan is sierpleister een goede keus. Het kleurassortiment is oneindig, dus wat uw smaak ook is, uw kleur zit erbij.

Sierpleister is er in verschillende soorten, zo is er spachtelputz, barokpleister, minigraniet, granol en rustiekputz. Ook een metallic afwerking behoort tot de mogelijkheden.

Spack spuiten

Spack spuiten

Spack-spuiten is een toegepaste, decoratieve wand- en plafondafwerking die zowel in de nieuwbouw als renovatie wordt toegepast. Het is herkenbaar aan de bobbeltjes structuur en zit in bijna alle nieuwbouw huizen op het plafond.De spack word aangebracht met een spackspuitmachine, spuitpistool,compressor en slangen.Dan word de eerste laag aangebracht en afgemest, dit voor het egaliseren van wand of plafond

Daarna word de tweede laag aangebracht, de afkorrellaag. Deze afwerking is er in verschillende korrel structuren.